Over GVUZ

Goalball Vereniging Urk en Zwolle is een kleine enthousiaste sportvereniging gericht op sport voor blinden en slechtzienden. Bij onze sporten kunnen ook goedzienden meedoen omdat iedereen de sport met een verduisterende bril speelt. Hierdoor ziet geen enkele speler iets en is iedereen gelijk.

Goalball

De vereniging is hoofdzakelijk op goalball gericht, de enige teamsport voor blinden en slecht(zienden). De bedoeling is om met een team van drie een doel van 9 meter breed te verdedigen. Dit doe je door gestrekt voor de rinkelbal te gaan liggen. Maar let op want je kunt de bal alleen horen, dat is dus nog een hele uitdaging. Heb je de bal geblocked? Prima werp hem terug naar de tegenpartij en veras ze met een draai, stuiter of jouw snelheid.

Iedere week trainen wij op woensdagavond in Zwolle. Ook doen we ieder jaar mee aan de Nederlandse competitie waarvoor we 5 á 6 zaterdagen per jaar op pad gaan. Gemiddeld doet de vereniging dit met een drietal teams.

Showdown

Naast dat we goalball spelen is de vereniging ook in het bezit van een showdowntafel. Showdown is een sport die enige gelijkenis heeft met airhockey en tafeltennis. Het enige verschil, je speelt het blind. Deze sport proberen we eens in de twee weken op Urk aan te bieden. We doen dit op donderdagavond in sporthal ‘Vlechttuinen’.

Meedoen

Meedoen mag bij ons altijd, gewoon even om te kijken of de sport iets voor je is. Probeer het gewoon op een van onze trainingen. Wil je de sport met een groep vrienden, je collega’s of op school doen? Dat kan neem daarvoor contact met ons op.