Clinics voor scholen

Goalball is een volledig andere manier van sporten. De sport is dan ook met geen enkel andere sport te vergelijken. Dat maakt het uitdagend, leuk en vooral erg spannend. Een clinic goalball haalt leerlingen uit hun comfortzone doordat ze zonder zicht, volledig tegen hun instincten in voor een bal moeten gaan liggen. Dat zorgt voor hilarische momenten maar is ook gewoon heel leerzaam.

Leerzame sportclinic

Het ervaren hoe het is om blind te zijn roept vaak veel vragen op bij leerlingen; van hoe doe je boodschappen tot hoe schenk je een glas water in. Uiteraard nemen wij graag de tijd om deze vragen te beantwoorden.

Hoe ziet een clinic goalball eruit

Maar we richten ons vooral op de sport. Eerst laten we de leerlingen kennismaken met het blind zijn. Vervolgens zorgen we dat iedereen de verdedigingshouding en worp goed onder de knie heeft. Daarna is het tijd voor het spannendste onderdeel, het eerste wedstrijdje. Iedere leerling komt aan de beurt en op het laatst mogen de beste/stoerste leerlingen het nog een keer tegen elkaar opnemen.

Wat je nodig hebt voor een clinic goalball

Bij een clinic goalball heb je een sportzaal nodig van minimaal 20 x 12 meter. Het liefst één waar geen geluidsoverlast van andere sportzalen is. Daarnaast heb je GVUZ nodig, ons dus. En tot slot een meute enthousiaste leerlingen + docent. Dan moet het goed komen.

Overweegt u een clinic goalball? Neem dan contact met ons op.