Goalball Almere

Met veel enthousiasme willen we (Bettie Woord) in de wijde omgeving van Almere onderzoeken of er behoefte is aan de sport GOALBALL. Goalball is een sport die open staat voor iedereen. Of je nu een visuele beperking hebt, of je bent goed-ziend, iedereen die lef heeft is welkom om met ons mee te spelen. Ben je tussen de 12 en 80 jaar, kom dan eens langs op onze trainingen.

Goalball is een sport voor mensen met of zonder visuele beperking van alle leeftijden. Twee teams van drie spelers zitten tegenover elkaar in een veld van 18 bij 9 meter. Het speelveld is afgeplakt met tape en er zit een touwtje onder, op deze manier kun je voelen wat jouw plaats in het veld is. en elke speler heeft een afgeplakte bril op. Met die zwarte bril is iedereen gelijkwaardig op het speelveld. De bal met rinkelbel wordt met kracht over de grond van het ene team naar het andere gegooid. Zodra je de worp van de tegenstander hoort, laat je jezelf vallen om die aanstuivende bal uit het negen meter brede doel te houden. Snel oprapen en teruggooien, in de hoop dat de tegenstander de verdediging na de worp nog niet op orde heeft. Of pak de bal en sluip binnen twee seconden naar de andere kant van je teamgebied en lanceer een verrassingsschot uit een onverwachte hoek.
Goed luisteren, kracht, snelheid, concentratie en tactiek daar gaat het bij goalball om!
Goalball is echter veel meer dan alleen een spannende sport, waarin zowel teamsamenwerking als individuele kwaliteiten bepalend zijn. Goalball is voor iemand met een visuele beperking een unieke ervaring, een teamsport waarin je volledig zelfstandig mee kan doen.

Wil je deze unieke ervaring zelf mee beleven? Kom dan vanaf 20 november vrijblijvend meetrainen op dinsdagavond van 20.00-21.00 uur in de sportzaal van de sterrenschool in buurthuis ‘De Ruimte’ Nimfenplein 1 (buslijn M4 halte Homeruskwartier-midden). Wil je vanaf station Almere -poort begeleiding, laat het weten!
Voor meer goalball informatie kijk op www.goalball.nl

Meld je aan per mail bettiewoord@planet.nl of bel met 06 15332197

Het zou geweldig zijn om samen met jou te trainen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *