post

Dutch Open Goalball Cup

De Dutch Open Goalball Cup (DOG Cup) is een internationaal goalball toernooi dat GVUZ voor het eerst organiseerde in oktober 2018. In twee klassementen namen veertien teams uit heel Europa het tegen elkaar op.

Een groots tweedaags evenement met 100 paralympische sporters, twee wedstrijdzalen en 38 wedstrijden. Een bijzonder evenement waarbij 80 personen in sporthal de Vlechttuinen overnachte op door het Rode Kruis en de gemeente geplaatste veldbedden. Deze ‘camp vibe’ zorgde voor een gezellig en vriendschappelijk toernooi waarbij veel onderlinge contacten werden aangehaald.

Een succes werd het zeker voor het organiserende team, na vijf slopende wedstrijden wisten ze na de Roemenen de tweede plek te behalen in de Open Klasse. Ook voor het Nederlandse goalball team was er een tweede plek weggelegd, dit keer in de Elite Klasse. Tsjechië bleek hen te sterk en werd eerste.

De gezellige en toch competitieve atmosfeer, gecombineerd met een voor Nederlandse begrippen groots toernooi zorgde voor veel enthousiasme. De vraag werd direct al gesteld: “Wanneer is de volgende editie?”.

Meer informatie: www.dutchopengoalball.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *