post

Sportieve teambuilding

Op een unieke manier aan de slag met communcatie en blind vertrouwen? Probeer goalball als teambuilding. Deze paralympische sport wordt blind gespeeld waardoor goede communicatie, samenwerking en vertrouwen in het team nodig zijn. Een teambuilding clinic goalball plaatst je team in een onbekende situatie en stimuleert het om hier samen een adequaat antwoord op te vinden.

Goalball actiefoto van Jacob Loosman

Wat is goalball

Goalball is de enige paralympische teamsport voor blinden en slechtzienden. Maar ook goed zienden kunnen eenvoudig meedoen omdat iedereen een verduisterde skibril draagt. Het spel wordt gespeeld met een bal met belletjes, puur op gehoor dus. Samen met jou team van drie verdedig je een doel van 9 meter breed, Hoe dan? Door samen te werken. Alleen kun je het doel niet verdedigen, maar samen wel. Houd de bal tegen en werp hem terug naar de tegenpartij om daar te scoren. Analyseer de tegenstander hun zwaktes en speel hierop in. Maar pas op dat je niet steeds hetzelfde doet, de tegenpartij leert ook en past zich aan. Wees dus dynamisch.

Communicatie

"Eén blik zegt meer dan duizend woorden". Mooi niet dus, non-verbale communicatie is tijdens dit spel uitgeschakeld. Je moet dus verbaal en helder communiceren met je teamgenoten om ervoor te zorgen dat alle neuzen dezelfde richting op staan. Doe je dit niet dan loopt het spaak, zijn taken niet helder verdeelt, verzwakt het team en zul je de strijd verliezen. Herkenbaar?

Blind vertrouwen

Je weet niet goed wat er om je heen gebeurt, je bevind je in een onbekende situatie en toch wordt er van je verwacht dat je presteert. Daarnaast hebben we nog eens een zware bal in het spel gebracht die met een noodvaart heen en weer gespeeld wordt. Dan is het fijn om een team te hebben waar je op kunt vertrouwen. Bij goalball moet je dat blind doen, maar zou je dat op je werk ook niet moeten kunnen? Boek een goalball teambuilding clinic en ontdek hoe sterk jouw team is.

Teambuilding boeken

Wil je jouw team sterker maken? Boek dan deze teambuilding clinic, neem contact met ons op en bespreek de mogelijkheden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *