Goalball is een zinderende balsport die door iedereen gespeeld kan worden. Of je nu jong of oud, blind bent of dat je arendsogen hebt, goalball is een uitdagende sport voor iedereen.

Zo speel je goalball

Goalball speel je geblinddoekt, in het pikdonker dus. Dat maakt de sport zo uitdagend. Puur op je gehoor moet je met jouw twee teamgenoten een goal van negen meter breed verdedigen. De bal, met een belletje erin, stop je door gestrekt te gaan liggen waar jij denkt dat de bal komt. Goed opletten dus. En dat gaat nu ook niet bepaald zachtjes. Kracht en uithoudingsvermogen zijn dan ook geen overbodige luxe bij goalball.

het veld waarop je speelt is 18 x 9 meter en afgezet met tegen de grond getaped touw, zo kun je voelen waar je bent. Jouw doel is om de bal in het goal van de tegenpartij te krijgen. Of je dit nu doet met jouw kracht, snelheid, tactiek of verassingseffect doet een goal is een goal. Maar let wel op dat je geen overtredingen maakt met een penalty verdedig jij namelijk helemaal alleen dat hele brede goal, dat is pas utdagend.