Goalball is een volledig andere manier van sporten. De sport is dan ook met geen enkel andere sport te vergelijken. Dat maakt het uitdagend, leuk en vooral erg spannend. Een clinic goalball haalt leerlingen uit hun comfortzone doordat ze zonder zicht, volledig tegen hun instincten in voor een bal moeten gaan liggen. Dat zorgt voor hilarische momenten maar is ook gewoon heel leerzaam.

Wat is goalball

Goalball is een paralympische bal- teamsport voor blinden en (slecht)zienden. Doordat de sport geblinddoekt gespeeld wordt kunnen ‘goedzienden’ ook eenvoudig meedoen. Dat levert een unieke ervaring op waarbij leerlingen ervaren wat het is om blind te zijn. Maar om het spel te winnen moeten ze ook blind op elkaar kunnen vertrouwen en helder met elkaar communiceren. De sport lijkt op geen andere sport en valt daarom het best uit te leggen door je het te laten zien. 

Meer over goalball

Hoe ziet een clinic eruit

Maar we richten ons vooral op de sport. Eerst laten we de leerlingen kennismaken met het blind zijn. Vervolgens zorgen we dat iedereen de verdedigingshouding en worp goed onder de knie heeft. Daarna is het tijd voor het spannendste onderdeel, het eerste wedstrijdje. Iedere leerling komt aan de beurt en op het laatst mogen de beste/stoerste leerlingen het nog een keer tegen elkaar opnemen.

Wat heb je nodig voor een clinic

Bij een clinic goalball heb je een sportzaal nodig van minimaal 20 x 12 meter. Het liefst één waar geen geluidsoverlast van andere sportzalen is. Daarnaast heb je GVUZ nodig, ons dus. En tot slot een meute enthousiaste leerlingen plus bijbehorende docent, dan moet het helemaal goed komen. Wij zorgen ervoor dat de zaal netjes opgebouwd wordt en naderhand weer opgeruimd wordt achtergelaten.

Goalball is een paralympische teamsport die blind wordt gespeeld. Deze unieke sport leent zich perfect als leerzame teambuildingsactiviteit. Spelers moeten immers blind op elkaar kunnen vertrouwen, helder communiceren en goed samenwerken om de winst te pakken. 

Wat is goalball

Goalball is een paralympische bal- teamsport voor blinden en (slecht)zienden. Doordat de sport geblinddoekt gespeeld wordt kunnen ‘goedzienden’ ook eenvoudig meedoen. Dat levert een unieke ervaring op waarbij collega’s ervaren wat het is om blind te zijn. Maar om het spel te winnen moeten ze ook blind op elkaar kunnen vertrouwen en helder met elkaar communiceren. De sport lijkt op geen andere sport en valt daarom het best uit te leggen door je het te laten zien. 

Meer over goalball

Hoe ziet een clinic eruit

Eerst laten we de deelnemers kennismaken met het blind zijn door ze te blinddoeken. Dit kan soms best spannend zijn dus gaan we voorzichtig oefenen met blind vertrouwen op een teamgenoot.. Vervolgens zorgen we dat iedereen de verdedigingshouding en worp goed onder de knie heeft. Daarna is het tijd voor het spannendste onderdeel, het eerste wedstrijdje. Iedereen komt aan de beurt. We spelen een aantal potjes waarin iedereen er langzaam went aan het helder communiceren, goed samenwerken en blindelings op elkaar vertrouwen.  Op het laatst mogen de beste spelers het nog een keer tegen elkaar opnemen. 

Wat heb je nodig voor een clinic

Bij een clinic goalball heb je een sportzaal nodig van minimaal 20 x 12 meter. Het liefst één waar geen geluidsoverlast van andere sportzalen is. Daarnaast heb je GVUZ nodig, ons dus. En tot slot een meute enthousiaste collega’s met enige competitieve drang, dan moet het helemaal goed komen. Wij zorgen ervoor dat de zaal netjes opgebouwd wordt en naderhand weer opgeruimd wordt achtergelaten.